Sider

onsdag 2. februar 2011

Muskatnøtt mot isjias

I dag er det 14 dager siden isjias-smertene startet, var hos lege sist onsdag, da det ikke ville gi seg.
Fikk der beskjed om å spise Paracet og Ibux, og det har jeg gjort..
Problemet er bare at elveblesten har blomstret farlig opp, og jeg måtte kutte ut de smertestillende på grunn av det, det klødde fra tærne og helt opp i hodebunnen....
Resultatet var en rygg som var like vond igjen, og det gikk nervesmerter nedover på høyre side.
Forrige dag kuttet jeg ut tablettene, og i går behøvde jeg ikke ha på meg haloweenmaske for å skremme folk. Ikke i dag heller, for den saks skyld. Måtte "krype" til legen, og fikk en annen sort smertedempende, så får vi se om det blir en rolig natt i natt. Fant igjen noen gamle "kjepper" etter mine foreldre, det kom godt med i dag. Er nødt til å bli frisk veldig fort, ikke lenge til utstilling i Letohallen.....

Leste litt om isjias og behandling, og kom over dette kjerringrådet ! Morsomt! :)
Kanskje jeg får kjøpe meg ei muskatnøtt i morgen :D  :D


Isjias - kjerringråd


Isjias er et sett med symptomer. Dette stammer ofte fra press og/eller irritasjon på en av de 5 nerverøttene som går til isjiasnerven. Isjias kan også komme av trykk på selve isjiasnerven. Smerten kommer i nedre del av ryggen, eller korsryggen som noen kaller det. Smertene kan også stråle ut i lårene og føttene. I tillegg til smerter kan isjias også forårsake nummenhet, svekket muskelstyrke og problemer med å bevege føttene kontrollert. Symptomene kommer ofte på en side av kroppen.

Selv om isjias er ganske vanlig form for ryggsmerter og smerter i veikryggen, er begrepet isjias ofte misforstått. Isjias er snarere et sett med symptomer enn en diagnose for hva det er som irriterer isjiasnerven som fører til smertene. Dette er viktig for vanlig medisinsk behandling for isjias vil ofte være forskjellig fra person til person avhengig av hva årsaken til symptomene er.

Muskatnøtt mot isjias

En innsender har sendt oss et råd han fikk av sin far. Det var å gå med en muskatnøtt i lomma. Etter noen dager var isjias-smertene borte. Har du noen andre tips mot isjias så er det bare å kommentere dette i kommentarfeltet. Noen som har andre gode råd ?? 
Her finnes forresten en treningstråd når det gjelder isjias, blant annet en video som viser øvelser du kan gjøre, mens du likevel surfer på internett :D  :D Tråden er HER .


Ha en fin kveld !

5 kommentarer:

Vivian sa...

Huff! det høres ille ut Lilleba! Sender deg varme tanker og håper du blir bedre!
Klem fra Vivian & Noah

Beth sa...

Ja, kjerringråd er ikke å kimse av...
Kanskje det er verd å prøve?
Fortsatt god bedring!

Tina sa...

Da håper jeg virkelig du er på bedringens vei, har dessverre ingen kjerringråd men... Friske vibber er sendt, god bedring, klæm Tina

Marika sa...

Jobbigt med ont hela tiden! Har inget tips tyvärr utan önskar bara att du blir pigg snart!
Kramen Marika & silverpudlarna

Nanni sa...

Auau, høres ikke godt ut, Lilleba ... Håper du er bedre nå! Og kjerringråd kan være gode de, tro flytter fjell osv ... ;)
Her koser vi oss med helg, håper du også får en deilig helg med god bedring!
Klem fra Nanni ~