Sider

onsdag 29. mai 2013

Flått middel

Jeg fant et spennende innlegg som jeg har lyst til å dele med dere her.
Sikkert ikke lov å gjengi det her, men jeg legger ut linken til originalsiden, slik at dere kan gå inn og lese alle kommentarene også.
Føler noen seg støtt over kopiering, så si fra, så fjerner jeg innlegget her.
Original side HER.

Hjemmelaget flåttmiddel

Jeg har sett etter alternativer til reseptbelagt flåttmiddel en stund da jeg ikke er så veldig glad i å gi hundene mer medisiner enn nødvendig (det er jo en slags gift!). Siden flåtten kom i mars og kanskje ikke forsvinner igjen før i oktober blir dette veldig mange måneder med behandling. Forrige uke fant jeg en oppskrift på hjemmelaget flåttmiddel som ser ut til å fungere supert :) Jeg har sprayet det på hundene før tur i skogen og de har ikke fått noe flått etter at jeg begynte å bruke middelet.
Flåttmiddelet er helt naturlig og ufarlig – ja, du kan til og med spraye det på deg selv! :) Det lukter hvitløk og urter når jeg sprayer på hundene, men lukten forsvinner fort og pelsen blir ikke seig, slik jeg trodde den kom til å bli.

Her er oppskriften:

  • 1/2- 1 liter vann
  • 1 bunt med ferske urter; timian, rosmarin, basilikum eller salvie (jeg brukte rosmarin)
  • 1 hel sitron
  • 2-3 hvitløksfedd
 
Ha vann i en kjele og ha i urter, sitron i skiver og hvitløksfeddene. Gi dette et oppkok og la det koke i et par minutter. Skru så av platen og la det stå og trekke til det har blitt avkjølt. Sil av blandingen og hell over på en sprayflaske. Spray på hunden ca hver 3. dag eller ved behov. Husk også å spraye hunden om den har badet.
Oppbevares i kjøleskap.
NB: Det er ikke sikkert at dette fungerer på alle hunder, men det er verdt et forsøk.
******************************************************************

Ha en fin dag, alle sammen !  Klem fra Lilleba

3 kommentarer:

Anne Grete sa...

Heisan dere nede . Ja dette skal jammen jeg koke og . Her er ikke mye flått plukker sjelden , men ekkelt de ganger man finner det . Som oftest finner jeg det etter turer utenom eiendommen den er helt ned klipt. I skrivende stund er det +29 her i skyggen og vi bor på verandaen alle mann :)

Anonym sa...

Kan det brukes på katt og? :)

lilleba sa...

Kan ikke tro det er skadelig for katt, ingen kjemikalier, og det sprayes kun på pels.. vil tro at flåtten skyr det. Har ikke prøvd selv, da vi ikke har flått der jeg bor..