Sider

onsdag 22. januar 2014

Keramikk pudlene, del 4

Jeg har alltid vært nysgjerrig på hvem som har laget disse fantastiske keramikk pudlene som min hundepasser og jeg har.. og som skriver seg fra 1970 tallet..

Hver gang jeg ser på dem, tenker jeg at det skulle vært moro å visst hvilken sine hender som har formet disse vakre figurer, og hvordan vedkommende har klart å lage og brenne disse, da de er kompakte tvers gjennom !
Hver figur veier ca 10 kilo.

Jeg har skrevet historien om disse tidligere, del 1 HER og del 2 HER.. og del 3 HER ,  en fantastisk historie, egentlig..

I går fant jeg det ut, takket være etterlysning på puddelvenner gruppa på Facebook !
Responsen var enorm :)

Det finnes flere av disse pudlene, men ikke altfor mange, og takket være de som reflekterte over min etterlysning, fikk jeg også vite at kunstneren heter Inger Stadil, adr. og tlf : Stadils Hundesalon Inger Stadil, Goe Bakke 6, 5750  Ringe, Danmark, Tlf: +45 62 62 17 32

Hun driver altså en hundesalong i Danmark, og her er en liten videosnutt jeg fikk tilsendt med henne
http://youtu.be/4Ws7cB9lzU0

Jeg skal sannelig kopiere noen av bildene sammen med historien og sende til Inger Stadil :)

Tusen takk, til Michael Lykke som selv har noen, takk til Jes Breiholt Carlsen som også har en som er skulpturert etter hans hund Brei-Ca's Right on the Money, takk til Anne Ørholt Nielsen, som også har en som er modellert etter Jo-Ki Black-Superstar. Dn vant hun på en jubileumsutstilling i Danmark, og den ble donert av Kirsten Henriksen.
Takk til Camilla Mann Vikkelsø som fortalte at hennes mormor hadde fått en slik keramikk puddel på sin 50 årsdag i 1988 av Puddelklubben i Danmark.

Min hundepasser, Else, fikk sin svartbrendte skulptur av Inger Lise Andersen, Star-Line Kennel året før hun gikk bort.. Den hadde vært med i en husbrann, derav fargen, mer om det på tidligere innlegg om disse, se linker lenger opp. Hun solgte en storpuddel til Danmark i 70 årene, Star-Line Spento, mulig det er noe "connection" der... ?  I alle fall sto det en mann på Sjølyst utstillingen som NKK hadde, med disse to skulpturene. Jeg gikk bort og spurte om de var til salgs, hvilket de ikke var.. Likevel ble jeg senere kontaktet av eieren av den største skulpturen som spurte om jeg ville kjøpe den, jeg ble jo glad for det.


Her er våre to, Else har den til høyre og jeg har den andre.


Anne Ørholt Nielsen sin skulptur


Samme som den over..

Det kommer muligvis flere bilder som jeg kommer til å legge inn i dette innlegget :)

Ha en fin kveld !


Ingen kommentarer: