Sider

lørdag 26. mars 2011

Herlige Skogli på Lillehammer

Skogli Helse- og Rehabiliteringssenter AS ble åpnet sommeren 1946 under navnet Skogli Badesanatorium. Stedet hadde tidligere vært pensjonat. Min mor var ofte på Skogli mellom 1950 og 1960, og hun trivdes veldig godt der !

I dag er ingen av de opprinnelige bygningene tilbake. Skogli er blitt bygd ut i tre trinn. Det siste byggetrinnet ble avsluttet i 1979, og inneholder bl.a. det store svømmebassenget, gymnastikksal, kjøkken, spisesal, legekontorer og en del pasientrom.

På 1970 og -80 tallet hadde Skogli en godkjent aktivitet på 163 sengeplasser, men har i løpet av 1990-tallet redusert sengeantallet noe. Et antall dobbeltromsplasser (og tre-sengsrom!) er tatt bort og vi har nå en kapasitet på opp til 120 sengeplasser med en bemanning pr oktober 2008 på 77 årsverk.

Virksomheten er et ledd i en verdensomspennende kjede av helseinstitusjoner som drives av Syvendedags Adventistsamfunnet (http://www.adventist.no/)

Bildet er  tatt fra hjemmesiden til Skogli Du finner mer om stedet der !

I dag var Else og jeg en tur på Skogli for å besøke en av mine valpekjøpere for 6 år siden. Hun er hofteoperert og får rekreasjon her på dette flotte stedet.
Hennes hund, Lotta, søster til min Terje, er hos Else i pensjon, og hun var selvsagt med på besøk til sin "mamma" i dag ! Og gjensynsgleden var enorm !  Aase kom ut for å møte oss, og det tok nesten et kvarter før Lotta ble såpass rolig at vi kunne gå inn i heisen, uten for mye oppstyr :D  :D
Nydelig å se et dyr bli så glad for å treffe igjen "mammaen" sin !
Hun ble jo såå hjertelig glad ..

Matmor ble vasket og vasket så inderlig, og det var skjønt å se uttrykket til Lotta, hun var synlig så glad som det går an å bli...  Det er ikke lov med hunder på Skogli, men Aase hadde klarert dette på forhånd, så det gikk bra. Det er en fordel å være puddel og allergivennlig  :D


Deretter var det mattid, og siden det var lørdag, var det grøtdag.. risengrynsgrøt !
Men det var utrolig mye mer enn grøt, viste det seg. Og vi ble bedt med ( ikke Lotta, da.. )
Det viste seg at det også var byggryns suppe med grønnsaker, og det VAR skikkelig godt ! Og det var også et utrolig flott salat tilbud med diverse dressinger. Og risgrøten, den var noe av det beste jeg har smakt ( enda jeg egentlig ikke liker risgrøt ), Tilbehør til grøten var saft, rosiner, kanel, brunt sukker og smør.. og grøten smeltet på tunga, NYDELIG !

Men ikke nok med det ............
Her var også mer !

Det var frukt i fleng ! Bare å forsyne seg :)
Og så hadde de et brød som kalles Foccatia !
Det smakte så godt, at jeg måtte bare smake ett til, og enda ett....  :D
Nederst på oppskriften, etter soltørket tomat, skal det stå: Olivenolje.. det ble ikke helt med..  Klikker du på bildet, blir det så stort at du kan lese, eller trykk Ctrl og +
Skal se om jeg finner detaljert oppskrift på nett..  eller kanskje noen av dere har en ??

Ønsker dere en fantastisk søndag !
Klem
2 kommentarer:

Beth sa...

Vil tro det var gjensidig gjensynsglede her?
Min mann har en søster som bor på Lillehammer så vi ofte der. Han hadde også en søster døde for noen år siden og hun og mannen hadde bygget hus i bakken på oversiden av Skogli med flott utsikt utover... Det ligger utrolig flott til dette stedet.

Iren sa...

Så koselig å lese om gjennsynsgleden til Lotta :o) Var forresten et fint navn med Lotta ;) Skal skrive det på lista mi ;) Ei skikkelig flott dame var hun også kanskje ikke så rart når hu er søstera til Terje ;)

Masse flotte bilder og flotte ord ;)

Klem