Sider

lørdag 5. mars 2011

Nok av triste dager...

Video HER  Rainbow Bridge

Jeg har mange gamle hunder, men denne gangen var det Lille John, som bare var 2,5 år gammel..

Han har hele livet sitt vært en sær og rar liten hund, som alltid skygget unna trøbbel, og var bare snill. Sammenlignet han med "Oksen Ferdinand" som bare satt og luktet på blomstene.

Han var hele tiden ekstremt rolig og behagelig, men hadde en merkelig vane, og det var å gå i sirkler til tider, når han ble ivrig, til tross for at han aldri har vært burhund. Det burde ha ringt en bjelle, men jeg trodde han hadde utviklet en vane..

Han fikk lammelser natt til onsdag, og vi var hos veterinær onsdag morgen. Røntgenbilde av nakken viste at det manglet et ligament mellom kraniet. og 1. nakkevirvel ( skal be om å få røntgenbildet ), og han fikk avstivet nakken og medikament som skulle dempe hevelsen, og smertestillende, for om mulig få han på beina igjen..

Han var hjemme om natten, men på klinikken i to dager.

Han ble ikke bedre, dessverre, men hadde store smerter, til tross for smertestillende og smerteplaster. Hadde han blitt bedre, hadde det vært mulighet til å operere og sette inn plater og skruer på et senere tidspunkt..

Dyrlegen mente han burde få slippe da jeg kom ned fredag morgen, og jeg var (og er) helt ute av meg....

Husker ikke hva veterinæren kalte dette, men det er ikke uvanlig på miniatyrhunder, sa veterinæren. Det er lite forsket på, og man vet ikke noe om arvbarhet... Heldigvis hadde han ingen avkom i tilfelle.

Mange kan ha dette, uten å få symptomer, men de viser på en måte at de er "stive" i nakken og i bakbeins bevegelser, men det kan utløses av brå bevegelser, forsto jeg...

Ille er det når gamle hunder må si adjø, men når slikt som dette skjer, blir jeg helt satt ut !!

LilleJohn var kun en liten "kosehund" og jeg hadde ventet å ha han og Rocky sammen på mine "gamle dager", men slik gikk det altså ikke....

Skal kontakte vetten igjen.. orket ikke i dag...

Senere: Har snakket med veterinær. Flere har studert røntgenbildet, og mener dette var en degenerativ ting, da de ser at det er en brist i ligamentet som skulle vært festet til hodeskallen.

7 kommentarer:

Iren sa...

Neimen huff og huff dette var trist lesing Lilleba :( Uffra så leit du må ha det nå, føler med deg. Jeg ble dårlig bare av å lese det og skjønner da at du må ha det ganske tøft nå. Og så lille John da skjønne lille gutten din. Håper at du har mange gode minner av ham så du kan dra de fram nå.

Go klem fra Iren

Marik sa...

men söta snälla Björg!! Tårarna rinner när jag läser vad som hänt John!
Vet inte vad jag ska skriva men mina tankar finns hos dig! KRAMAR I MASSOR!!!
Marika

Beth sa...

Hva?? Søte lille John som jeg har fulgt fra han var liten. Husker så godt den lille videosnutten av han og søstrene ute i hagen...
Det er nesten helt ufattelig å miste en så ung hund, men de kan jo ikke ha det vondt heller og dette hørtes temmelig alvorlig ut...
Kanskje det var fordi han var syk at du ikke solgte han, men at han ble hos deg? Man vet aldri...
To færre i flokken på kort tid, trist...

Klem fra Beth og ulldottene...

Vivian sa...

ÅÅnei! Det er ille, virkelig ille! Kjenner jeg blir blank på øynene og tørr i halsen når jeg leser hva du skriver!
Jeg kunne ikke forestille meg å miste Noah og føler inderlig med deg!!
Jeg vet ikke hva jeg skal si, men jeg sender deg en klem og noen varme tanker!

klem Vivian

Anonym sa...

Så triste nyheter her på bloggen din denne gangen. Når slikt skjer med en ung hund som John er det jo ekstra leitt også. Han høres ut som han var en nydelig liten sjel.
Tenker på deg i denne sorgen.
Klem fra Eli

lilleba sa...

Takk for alle tilbakemeldingene..
LilleJohn var spesiell fra han var valp, og jeg beholdt han fordi han var en så elskelig sjel, dessuten gjorde han det veldig bra på valpeshowene han var på, og jeg så potensialet.
Han elsket mennesker, men levde et forsiktig liv blant hundene, unngikk konflikter, og en kan vel nå forstå at det muligvis kan ha vært fordi han har følt noe ubehag. Det vil ta lang tid å komme over dette..

elisabeth - foto&video sa...

nei :(
søte lille bestevennen min! :(