Sider

søndag 20. oktober 2013

Trang fødsel for ny (gammel) PC...


Etter å ha hatt en uke med PC trøbbel på den 3 år «gamle» Acer Travel Mate, der jeg får opp: Er tilkoblet, men at problemet er : Tjenesten Diagnostics Policy kjøre ikke. Dermed får jeg ikke tilgang til nettet.

Hvordan en skal finne ut av hva som mangler, det er meg en gåte, og også en gåte for ekspert på data som skal reparere feilen..
I mellomtiden ( har vært uten dataforbindelse en uke nå ), dro jeg ned på Elkjøp fredag, og der var det etter sigende en Samsung reise PC på «salg» til kr 5 995 kr.

Oppdaget senere at dette var den samme til rimeligere pris :(


Samme maskin til kr 5495,- :( Og den også fra Elkjøp... hmmm... !!!!  ( Har sjekket dette, og det viser seg at det ikke er helt samme type PC, så OK )
Det var den siste PC av denne sorten i butikken, og den var satt ned med en tusenlapp, sa selgeren. Du kan hente den på mandag, vi må sette opp den først, sa han. Jeg sa at det kunne jeg fint greie selv, har gjort dette selv tidligere på PC fra Elkjøp, kjøpt på nett.

Selger fant ikke esken til maskina, men leverte maskina til en blid PC mann bak skranken.
( Har slått av og på den nye Pc'en tre ganger for å komme så langt som hit ) ..

Mannen bak skranken noterte navn, adresse, telefon osv.. mens han sjekket ett eller annet på PC'en. Han spurte om det var noe annet han kunne hjelpe meg med..

Jeg har også en gammel, stasjonær hjemme, Windows 95, med stamtavler i – et DOS program, den tar ikke strøm lenger heller, jeg nevnte de 80 – 90 000 stamtavlene, og han sa han kunne fikse dette over i en stikk for en tusenlapp, slik at jeg kunne bruke det. Jeg ble selvsagt glad for dette. Han løp og hentet en minne stikk, og jeg sa at den kunne jeg betale om han fikk det til. Ja, greit, sa han, men tusenlappen må du betale nå..

Jeg syntes dette hørtes litt merkelig ut, men sa OK.
Tok så med meg den «nye» PC'en i kassa og betalte kr 5 995,- for den, og så sto det kr 995.- i klargjøring !!!! totalt 6 990,-   og at jeg skylder kr 499,- for en minne stikk ???? som skal betales  når data fra den stasjonære er på plass.
Ja,ja, får vel høre på mandag hvordan dette kan henge sammen.... Det er ingen returrett står det på kvitteringen. Det er vel fordi det sto «salg» på varen, det da.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Til nå har jeg for lengst gitt opp å skrive på den nye, den «fryser» hele tiden.. dette skriver jeg på Acer'n, tar det over på minnestikk og prøver å blogge det fra den nye ( om det går.. )

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Vel, så startet helgen, med timesvis og milevis med problemer....

Gleden forsvant fort ! Maskina kan ikke ha vært spesielt ny. Oppdaget riper i lokket på vei ut butikken. Fikk dårlige vibrasjoner, men tenkte at pytt, er det ikke verre, så tåler jeg det.
Hadde ikke før startet, før den ene Pop Upsen etter den andre virkelig spratt opp ! Det var gevinst på «Apple Iphone 5», bare å hente osv.. GRRrrrr! Track fra www.rewards-zone.com

!!

Kikket på Perf.Logs- admin på maskina fra 14/07/2009, sto det ! Er virkelig maskina så gammel ??

Lastet ned IrfanView, som jeg bruker en del til print screen.

Meeen tar jeg print screen, vil de ikke la seg lime inn i irfanview. Avinnstallerte og la inn fra flere steder, men det hjalp ikke....
Manual til PC fikk jeg ikke med, de fant jo ikke esken, så....

Musepekeren henger seg opp hele tiden..
«Uniblue scanner» starter uten at jeg vil.. hvor kommer den fra ?

Må hele tiden slå av og på PC på knappen osv.. Uniblue starter igjen, og alt «henger».

Musepila lever helt i sin egen verden ! -- Og sitter fast, dønn fast !

Ikonene på skrivebordet blir ordnet slik jeg vil ha det, og neste gang jeg slår på maskina, ligger alle oppe til venstre. Noen ganger er de helt umulig å få flyttet på..

Andre ganger bare forsvinner piltasten fullstendig !

På Facebook trykker jeg på nye hendelser, da kan det sprette opp store bilder fra noen jeg ikke kjenner istedet, og pila «fryser fast».

Hver gang den «fryser fast» må jeg slå av maskina og på igjen ..
Vanvittig treg maskin! Og den bruker en hel evighet for å starte.

Kommandoer reagerer oftest ikke på tastetrykk :(

Prøver å skyve pila bortover plata, og den går i alle retninger.

Prøver å lukke browswevinduet i krysset øverst til h. med piltasten- ingenting skjer..

Backspace på nettadresser har ikke funket i de fleste tilfeller.

Legger jeg et nettsted til i favoritter, dukker plutseli Skype opp ( Ooops !) Har avinnstallert den, bruker den ikke !

Vinn Iphone5, dukker opp rett som det er ( Grrrrrrrrrrr !), har skrudd av alle pop ups, likevel klarer denne snike seg forbi i ny og ne :( Nå gir jeg snart opp !!

Og så fryser alt igjen.. må slå av og begynne på nytt..
Maskina konfigurerer windowsfunksjoner hver gang jeg starter, og det tar evigheter.

I ettermiddag har jeg kjørt systemsøk i Norton, slettet 7 info kapsler..

Syntes det ble litt bedre etter det, men det var nok bare ønsketenkning.

Ikoner dukker plutselig opp på skrivebordet uten videre, ( valg av nettleser ),

Avinnstallert den forbaskede Uniblue som skal «speede opp» min browser, og ha penger for det ! For noe forbasket tull, og så mye frustrasjon over at akkurat det programmet bremser det meste !
Etter å ha avinnstallert det jeg kan greie meg uten, går det tilsynelatende bra en bitte liten stund, men hvor lenge var Eva i paradiset ? Jeg får lukket nettleseren, og kan plutselig bare bevege pila på skrivebordet når jeg holder venstre musetast nede ( ???? ), dobbeltklikker jeg på eksplorer, åpner den seg IKKE. Ikke noen av de andre ikonene heller.. ( SUKK !! ) Slår av på bryteren.. Dette var hele dagen i dag ! Ærsj, for en PC !! ( Og ikke er det bytterett, fordi den var «på salg» )

Får gi Elkjøp en fair sjanse til å fikse problemene..
Når det gjelder Acer maskina, er det noen som har gode råd mht Diagnostics policy kjører ikke ?
Ha en fin ukestart alle !

Hilsen fra Lilleba

1 kommentar:

Anne Grete sa...

Nei men uff så kjedelig handel, dette kan vel ikke være rett !! Det må vel være mulig og heve handelen for det er vel en rettighet . Jeg haren sønn som selger PC er så jeg "slipper " å tenke så mye når jeg har måtte ha nye . Håper det ordner seg , det er jo ingen liten sum dette når man opplever det ikke fungerer !