Men på selve fårikåldagen var det noen som kom hit, som hadde observert fårikålpolitiet i byen, der de saumfor hvert eneste spisested for å sjekke at det sto fårikål på menyen ! Og nåde de som ikke hadde det.....
Man tager kjøtt av lam ( eller får ), jeg bruker lammelår for å få mer kjøtt og mindre bein, men noe fårikålkjøtt også, for margbein gir så god smak. Pepper ( hel ), salt, masse kål, poteter, og det viktigste: tyttebær, allerhelst rørt..
Gryta blir lagd dagen før, slik at smaken skal trekke seg godt inn i kålen.
Noen jevner kraften, men da blir det ikke ekte fårikål, synes jeg :DElse og Villy hadde med Asters, det er en typisk høstblomst, tusen takk !
Ute i hagen var det høstfarger å finne, til å strø på bordet.
Tusen takk, Magnhild, for flotte roser. Nederst til høyre ser du at de er like fine, etter nesten en uke.
Og i dag har vi vakkert og mildt høstvær igjen, og de flotteste høstfarger en kan tenke seg ute.
4 kommentarer:
Så stilig med fårikålpoliti :) OG så kjekt å spise maten i godt lag ;)
Så mange flotte høstfarger det var på bildene også ;)
Ønsker deg en fin kveld :)
Klem fra Iren
Dette hørtes koselig ut, og med nydelig høstpyntet bord...
Her i huset får far ha hele fårikålgryta alene, jeg bare koker den...:-)
Arti med fårikålpoliti hehe, skjønner dere kosa dere ja! Å nå fikk jg lyst på fårikål ja, det er jo supergodt. Ble fristet her nå. Må nesten fri til svigers til helga om å få det når vi er på tilbaketur fra hytta:) Flott bildekollage! God helg til deg og dine!
Først: fårikål er herlig!
Deretter: Finn er også herlig ;-)
God helg til deg og dine!
God Nanniklem
Legg inn en kommentar