For noen uker siden ble bærene plukket, og for første gang på 10 år fikk jeg somlet meg til å lage det som skal bli kirsebærlikør til jul.

Det var såpass mye kirsebær at selv om jeg plukket 2 kvelder på rad, så var det enda ikke tomt. Den siste kvelden ble det regn, og resten får fuglene ta..

"Man tager" 2 litersglass og fyller opp med kirsebær. Deretter heller man på sukker så glasset blir helt mettet. Så fylles det på med 60% sprit til væsken står over bærene. Korken skrues godt på, og glassene skal vendes hver dag fram til jul.

Og bærene, de gies ikke til hønene :D :D Var det ikke noe med Emil i Katthult og høner ? :D
Bærlikører er tradisjon, og flere oppskrifter finner du HER
Ha en fin ukestart !
Beste hilsen

2 kommentarer:
Det finnes ikke bedre likør enn hjemmelaget kirsebærlikør:-))
ååå... det hørtes godt ut!
Jeg laget likør et år, bare for å få gallestein den høsten som gikk ut over leveren, slik at den ble betent, så det ble lite likør på Nannimor den jula....
Klem
Legg inn en kommentar