Sider

onsdag 20. mai 2009

Kvist-marerittet !


Etter noen dager i hagen tidligere i måneden, måtte jeg kapitulere...

Henger hadde jeg fått låne, og sta som jeg er, skulle jeg fint klare å ta det som var av kvisting i hagen, .. trodde jeg.Med hekk rundt hele tomta som ikke hadde vært tatt på 2 år, viste det seg å bli en tøffere jobb enn jeg trodde.

Krossved-hekken, bilde over ( det nederste i midten ), og første bilde under, ble skåret helt ned i gjerdehøyde forrige gang, og der var mange grove, uttørkede kvister som måtte vries rundt og fjernes med håndmakt, sages og klippes. Nye kvister kommer fint opp fra bunnen.


Furua ble også kvestet av snøen i vinter, og måtte "friseres" i krona. Den tåler vel ikke en vinter til...

Jeg måtte gi opp. Etter 7 timer med saging og klipping, hadde jeg bare fått tatt krossved siden av hagen. Tommelen var hovnet til 3x størrelse, og pulsen slo vilt i den ! Har bilde av tommelen, men vil spare seerne for det synet, hi-hi !

Hva skulle jeg gjøre ?

Jeg googlet på nett etter småhjelpsentralen, og fikk opp småhjelpsentraler over det ganske land. Ser ut som hver kommune har sin.. Så googlet jeg småhjelpsentral + Gjøvik, og fikk opp denne siden HER

Hjelpen kom dagen etter, og resten av hekken ble ordnet på etblunk, og alle bed spadd opp !! Gjett om jeg ble glad ? :D Jeg tror ikke alle er klar over at man kan få hjelp her. Snakket med noen pensjonister i går, som betaler to-tre hundre kroner timen for å få klipt plenen !! Det blir jo stor forskjell da, dette... Ja, bare sammenlign :)

Bildet: Her kommer all Liljekonvallen i skråningen ved siden av steintrappa. Steintrappa er opprinnelig gamle utrangerte gravsteiner fra kirkegården, fortalte forrige eier meg.... det står ikke noe på dem....

Jeg er glad over at hjelp finnes til en overkommelig pris, til de som virkelig trenger det.

Tusen takk til Småhjelpsentralen på Gjøvik ! og til alle de som har meldt seg som hjelpere ! :D

Ha en flott Kristi Himmelfarts dag ! Beste hilsen

4 kommentarer:

Kari-Anne&Heidi sa...

Oioioi...det var mye kvist!

Vi valgte også hekk rundt hele tomta, i den tru at det var mindre vedlikehold enn gjerde..Snakk gjerne med min samboer om frisering av hekk ^^

lilleba sa...

He-he ! Ja, kanskje han kan "frisere" min !! Tipper han vet hva det dreier seg om ! :)

Nanni sa...

Småhjelpsentralen...det var lurt.. Lurer på om de vasker biler også? Nå har min håpefulle på straks 18 satt igang med den jobben, så da blir det gjort denne gangen. Håper jeg.
Bildeprogrammet var kjempemorsomt! Nå sitter jeg og putter alt av bilder inn i boksene og storkoser meg! Tar jo altfor mye bilder, mange bilder heter det, og det er jo noe med balanse mellom bilde og tekst..

Nå stekes vafler, samtidig som det blogges, en koselig kombinasjon, så lenge jeg ikke legger røra i laptopet og smeller igjen... ;-)
Klem fra Nanni

lilleba sa...

He-he-he !!! Ja, du Nanni ! Du kan få sagt det :) Jeg ler, så tårene triller :D

Så fint at du fikk i gang programmet. Jeg synes at det gir litt dynamikk i bloggen. Ser at du bruker enkeltbilder også, fint med en blanding.

Laptop'en min er treg som sirup, så det er kanskje en idè å steike vafler i den, så får jeg en unnskyldning til å kjøpe en ny !!