Sider

søndag 31. mai 2009

Pinse


Så på TV i går at folk på gata ble spurt hvorfor vi feirer pinse.

Det var ikke mange som visste det. Nei, man glemmer vel etter hvert som man blir eldre :) Til slutt spurte man noen barn i barnehagealder, og hør ! De visste det.

Pinse (pentekoste) betyr femti, og feires femti dager etter påske. På pinsedagen i Jerusalem fikk apostlene Den Hellige Ånd, synliggjort gjennom ildtunger. 

Den Hellige Ånd er symbolisert ved duen eller ved ild.Da Jesus ble døpt av Johannes, kom Guds Ånd ned over Jesus som en due (Matt 3,16). Derfor er dåp på en spesiell måte blitt knyttet til pinsen.
Vi regner ofte pinsen som kirkens fødselsdag, og da tenker vi ikke på kirkebygningen, men på starten på den kristne menighet.

Dagen i dag har vært usedvanlig vakker, jeg gjorde en runde i hagen med fotoapparatet, og dette fanget jeg i dag.

En hilsen til dere på pinsedagen :D

fra 

5 kommentarer:

Ida sa...

Vilka underbara bilder från trädgården. Jag tackar så mkt för informationen om pingsten. Måste erkänna att jag hade noll koll på varför vi firar denna högtid.

Ha det så gott.
Kram Ida

Kari-Anne&Heidi sa...

Hm...pinsefeiringens innhold har alltid vært veldig diffus for meg. Men at Pinsen er superhellig, det har jeg fått med.

Hellige Ånd, er jo både mindre omtalt og mindre billedliggjort enn de andre bibelskikkelsene. Så ikke så veldig rart kanskje ;o)

Men takk så mye for opplysningen :O)

lilleba sa...

Til Ida og Kari-Anne ..
Jeg var usikker selv, inntil jeg søkte på pinse..

Det er mange år siden jeg underviste i Kristendom i barneskolen....

Ninas Interiør sa...

Så mange fine bilder fra hagen! Godt å få litt oppdatering på hvorfor vi egentlig feirer pinsa. Er lett å glemme, når man koser seg med pent vær og masse fridager. (For folk flest,da, uten nattevakter,ha-ha..)

Ha en god natt! Klem Nina

Nanni sa...

Vakkert fra hagen og en fin påminnelse om pinsen! Jeg så det samme innslaget (regner jeg med) og det er visst fra små barn (men ikke fra fulle folk) sannheten kommer... ;o)
Nåja, du tilhører vel ingen av kategoriene, så dette hang egentlig ikke på greip.
Nuvel, ha en deilig kveld!
Klem ~