Sider

lørdag 23. mai 2009

Lammefrikassè

Dette er jo en gammel norsk tradisjons rett, som gjerne serveres om høsten. Nå er jo gjerne lammekjøttet å få tak i det meste av halvåret i alle fall, og jeg har sikret meg noen kilo i fryseren til en opplevelsesrik middag, sammen med venner.

Her er en video med en enkel, men GOD oppskrift.

Uansett er det mange valgmuligheter mht grønnsaker. Gulrøtter hører alltid med. Da jeg vokste opp brukte vi også grønne erter i tillegg. Det smakte godt ! Og tyttebær er tilbehør.

På matforumet HER, finner du massevis av tips om tilbehør også. Synes det høres godt ut med både løk, broccoli og purre :D   Får se hva det blir..

Til dessert kan f eks.  serveres Champagne sorbet gourmande  :)

Den er kjøpt ferdig, fra Jacobs, laget av bringebær, jordbær, champagne, hvitvin, og sukker. Kjempegod

Ha en flott søndag ! Hilsen

7 kommentarer:

Kari-Anne&Heidi sa...

Guri, det så skikkelig lekkert ut!!

Jeg som er så glad i lam.. hvorfor tenker jeg aldri på å lage frikasse?? Det nærmeste jeg kommer tradisjonsrike lam og fåre-retter er fårikål. Fårikål er skikkelig digg mat, som jeg MÅ sikre meg to-tre middager av i løpet av høysesongen.

Vi har hatt lam ikveld vi også, men denne gangen helstekt filet i rømer-gryte m/føtegratinerte poteter og mynte-gele til. Smakte fortreffelig! :O)

Nanni sa...

Ah....lammefrikasé og Jacobs (på Holtet, ikke sant? ;-), nå kommer jeg mentalt over til deg...

En høst da jeg (som vanlig) hadde født et barn, laget jeg optimistisk og happy en stooor gryte fårikål, inviterte familien til middag og gledet meg til maaaat, helt til jeg satt ned foran den rykende tallerkenen og følgende tanke dumpet langsomt inn: kål... Jeg kan ikke spise kål, jeg ammer...
Nå er de tider over og jeg spiser kål og lam og koser meg! Det hører med til historien at jeg spiste kjøtt og poteter, men at ungen ble rødkrydrete i ansiktet og så var det ikke mer kål på den mammaen på en stund.

Historieforteller du... takk for gode ord om det. Det rare er at jeg aldri har oppfattet meg slik. Jeg har ikke kommet på en morsom godnatthistorie, men kan heldigivs lese...
Og så begynner jeg å skrive her og så kommer det... rart. ALder? Livssituasjon? Ro i livet? Kombinasjon, tror jeg.

Ha en god ny uke!
Klemmer fra Nanni ~

Kari-Anne&Heidi sa...

Uff, det må ha vært rene torturen, Nanni..Tenk å kjenne lukten av rykende varm og saftig fårikål - og så ikke få spise den *grøss*

Men, nå er det heldigvis bedre tider forstår jeg :O)

lilleba sa...

Tenkte aldri på kål de gangene jeg var ammet mine to.. Spiste det jeg hadde lyst på.. Kanskje det var andre tider den gang. Merket ikke noe til det, men det var tilbake i 60 årene.. :D :D

Ninas Interiør sa...

Å, nå fikk jeg vann i munnen! Det her så skikkelig godt ut!

Kos deg med "venne-middag"!

Klem Nina

Kari-Anne&Heidi sa...

Gjett hvem som skal ha fårikål til middag idag! :D

lilleba sa...

Ja, det kan jeg jo tenke meg !! :) :)